Alpina B10 E39 3.2 Touring

  • Motor: 3151cc
  • Kilometerstand: 167.750km 
  • 1e Inschrijving: 04/1999
  • Kleur: Blau Metallic (Individual)
  • Tranmissie: Manueel
  • Prijs: SOLD

Deze BMW Alpina B10 3.2 Touring is een zeldzame stationwagen, waarvan naar verluidt slechts 72 exemplaren zijn gemaakt. Hij werd voor het eerst geregistreerd in april 1999 en heeft drie particuliere eigenaren gehad. 

 

De zes-in-lijn van de B10 is gebaseerd op BMW's 2,8-liter motor, hoewel Alpina de cilinderinhoud verhoogde tot 3,2 liter, lichtere Mahle-zuigers monteerde, de cilinderkop en verbrandingskamers aanpaste en het motormanagementsysteem van Siemens opnieuw programmeerde.

Hij deelt de ophanging met de B10 V8, met verbeterde schokdempers en stabilisatorstangen. De remkracht komt van geventileerde remschijven met zwevende remklauwen.

 

De auto staat op 18-inch Alpina multi-spaaks lichtmetalen velgen met verborgen ventielen, met Bridgestone Turanza-banden.

 

Binnenin is de cabine van deze Alpina B10 voorzien van een exclusief stuurwiel met blauwe en groene stiksels, een opvallend blauw instrumentenpaneel met groene naalden en Alpina sportstoelen, houten bekleding, dorpels en vloermatten om het uiterlijk compleet te maken.

 

Volgens de sticker onder de motorkap was hij oorspronkelijk gespecificeerd in de BMW Individual tint Blau II Metallic, over een met leder bekleed interieur in Montana Black. De carrosserie werd ooit overspoten in de originele kleur en is nog zeer netjes, met kleine imperfecties op de voorbumper, lichte steenslag en een deukje op de dorpel aan de passagierszijde.

 

De fabrieksuitrusting omvat stoelverwarming en een elektrisch bedienbaar schuifdak.

 

Het voertuig wordt vergezeld van de originele gebruikershandleidingen, het onderhoudsboekje en de sleutel, samen met de sleutels van de Alpina-middenkap en verschillende emissiedocumenten